Skip to content

Junior Consultant Public Affairs

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandPublic Affairs

Functieomschrijving

Word je geboeid door de impact van innovatie, technologie en vernieuwing op de samenleving? Heb je affiniteit met de politieke discussies en (nieuwe) beleidsvragen bij deze technologietransitie en de economie van morgen? Help jij vernieuwers op de agenda te komen, gesprekspartner te worden en door barrières heen te breken?  Start dan als junior consultant public affairs waar jouw werk het verschil maakt bij onze hoog aangeschreven klanten.

Welke impact kun je maken?

Het public affairs team adviseert klanten op uiteenlopende vraagstukken in samenleving en economie. Wij helpen organisaties navigeren door snel veranderende maatschappelijke en politieke verwachtingen en constant veranderende wet- en regelgeving. Je schakelt snel tussen dossiers en klanten, zonder dat je daarbij aan inhoud of de kwaliteit verliest. Je speelt in op de behoefte van de klant en begrijpt waarmee deze geholpen wordt. Hierdoor weet de klant je te vinden en kan deze je blind vertrouwen.


Binnen Considerati krijg je de ruimte en begeleiding om je te ontwikkelen tot een sterke consultant. Centraal in jouw werk staan organisaties die vernieuwing brengen, de wereld uitdagen en met hun innovaties verandering brengen in het leven van consumenten, bedrijven en burgers. Ons advies gaat regelmatig over grenzen, bereikt de top van organisaties en raakt aan de EU. De impact en toegevoegde waarde van onze werkzaamheden is groot en dit maakt je rol uitdagend.


Concreet word je verantwoordelijk voor:

 • Vertalen van dagelijkse ontwikkelingen in politiek, overheid en maatschappij naar heldere analyses en adviezen die relevant en bruikbaar zijn voor jouw klant; 
 • Ondersteunen bij projecten op public affairsen stakeholdermanagement, zoals het voorbereiden en begeleiden van werkbezoeken en gesprekken van klanten met stakeholders; 
 • Voorbereiden van adviezen, papers en briefings voor klanten richting overheden, stakeholders en de politiek. 

Vereisten

De rol van junior consultant is veelzijdig en dynamisch, maar vraagt ook wat van jou. Je legt dwarsverbanden en je signaleert in het (politieke) debat kansen en risico’s voor uiteenlopende klanten en hun activiteiten.Je scheidt hoofd- en bijzaken voor klanten, helpt ze focus en overzicht te houden en adviseert ze over impact die dit op hen gaat hebben. Je bent sterk in het to-the-point overbrengen van complexe materie. Je brengt enige ervaring mee in public affairs (bijv. via stage), ervaring in Den Haag is mooi meegenomen. Je wordt enthousiast van een klant die echte meerwaarde ervaart door jouw werkzaamheden en brengt positieve energie naar collega`s om je heen. Ten slotte ben je vloeiend in Nederlands en Engels. 


Wat bieden wij jou?

 • Flexibility-first approach
  - Hybride werken
  - 4 weken remote werken
  - Grote vrijheid om je tijd zelf in te delen
 • Jaarcontract met uitzicht op vast contract
 • Company-wide en team events
 • Ruimte om te investeren in jouw eigen ontwikkeling, door persoonlijk studie budget en interne Considerati University  
 • Bonus
 • Pensioen
 • Een Iphone en Macbook, ook voor privégebruik
 • Internet vergoeding
 • Mobiliteitsregeling, NS-businesscard of km vergoeding
 • Health & Wellbeing aanpak, jaarlijks organiseren we workshops en worden er sportactiviteiten georganiseerd om hiervoor zorg te dragen
 • Onderdeel zijn van een jong, levendig en groeiend team
 • Een informele en sfeervolle werkomgeving op één van onze locaties in Amsterdam en Den Haag

Considerati zet zich in voor het bevorderen van een eerlijke en gelijkwaardige omgeving op basis van vertrouwen en wederzijds respect. Wij zijn van mening dat een diverse en inclusieve werkplek van cruciaal belang is voor ons succes, en we zijn vastbesloten om een team op te bouwen dat een grote verscheidenheid aan achtergronden, perspectieven en vaardigheden vertegenwoordigt.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar