Skip to content

Principal Consultant

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandLegal

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Ben jij een thought leader rondom data en digitalisering en ben je een analytisch zeer sterke, adviesvaardige consultant met een frisse blik op dit domein? Dan biedt deze strategische rol jou voldoende uitdaging! Als Principal Consultant ben je een van de boegbeelden van Considerati en heb je een grote rol in de verdere groei van ons snelgroeiende team. Interesse? Reageer dan nu op onze vacature.


De rol

Digitalisering en datagedreven innovatie zijn booming. Ons gespecialiseerde team van Legal Consultants groeit mee met deze ontwikkelingen. Als Principal Consultant heb je een voorbeeldfunctie in het bedienen van strategische klanten (C-level) op het snijvlak van Legal, Public Affairs en Responsible Tech. Je beschikt over een aansprekende visie, een groot netwerk, en kunt op basis van je diepgaande kennis en ervaring ingewikkelde juridische vraagstukken vertalen naar praktische oplossingen.

Naast je werkzaamheden voor onze klanten is een belangrijk onderdeel van je rol het versterken van onze organisatie door het actief delen van jouw kennis en expertise met onze consultants. Je hebt een trekkersrol in het realiseren van onze groeiplannen en bent een sterke netwerker die kansen signaleert en nieuwe partnerships tot stand brengt.


Verantwoordelijkheden

 • Je leidt grote en complexe projecten voor onze klanten, bent verantwoordelijk voor het klantcontact en het resultaat, en stuurt consultants inhoudelijk aan.
 • Je hebt een sturende rol in offertetrajecten en bent in staat om de klantvraag te vertalen naar goede voorstellen.
 • Je bent een inhoudelijke vraagbaak voor je collega’s.
 • Je geeft veelvuldig trainingen: intern, op externe events en binnen in-house trainingen bij klanten.
 • Je hebt een belangrijke rol in productontwikkeling en je denkt in de breedte mee over de verdere ontwikkeling van Considerati.

Vereisten

Wat verwachten wij van een Principal Consultant? Je hebt een natuurlijke senioriteit en hebt geen moeite om complexe projecten te leiden en de budgetten te bewaken. Daarnaast haal je energie uit het benutten van je netwerk, laten groeien van de organisatie, en het begeleiden van collega’s op inhoud.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde opleiding WO-niveau​ Nederlands Recht
 • 8-15 jaar relevante juridische werkervaring​, opgedaan in advocatuur, consultancy, bedrijfsleven of overheid
 • Aantoonbare kennis van privacyrecht, IT-(contracten)recht, en/of informatiebeveiliging
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift​
 • Ervaring met het aansturen van projecten en collega’s​
 • Vervolgopleidingen zoals Grotius of VPR-A, en/of certificaten zoals CIPP/E, CIPM, CIPP/US zijn een pre


Over Considerati

Met meer dan 50 collega’s ondersteunen wij onze klanten om op een verantwoorde manier impact te maken met digitalisering en datagedreven innovatie. Nationale en internationale bedrijven en overheden kunnen al 15 jaar rekenen op onze scherpe adviezen. Onze diepgaande kennis stelt ons in staat om concreet en praktisch advies te geven. Onze klanten waarderen onze praktische oplossingen en hoge adviesniveau.


Considerati staat daarnaast ook klaar voor haar werknemers, want wij zijn jaar na jaar door `Great Place to Work` uitgeroepen tot Best Workplace. En daar zijn we trots op. Ons legal team bestaat uit ongeveer 20 collega’s. We werken in afwisselend samengestelde teams op onze projecten.


Wat biedt Considerati jou?

Ongeacht je ervaringsniveau is er een grote vrijheid om je tijd zelf in te delen. Dit stelt je in staat om je projecten met toewijding en gepaste lef uit te voeren. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Onze projecten draaien om maatschappelijk relevante vraagstukken en de inhoudelijke werkzaamheden zijn erg divers. Als Principal Consultant ben je ook in de gelegenheid om andere zaken op te pakken zoals accountmanagement, business development en coaching van collega’s. Ook sta je geregeld op een podium om het thought leadership van Considerati uit te dragen.

Kennisdeling staat binnen Considerati hoog in het vaandel. We worden dagelijks op de hoogte gebracht van actualiteiten, en stellen maandelijks een uitgebreid kennisdocument op met alles wat je moet weten om voorop te lopen in ons vakgebied. Er is een uitgebreid opleidingsprogramma, pensioenregeling en een mooie bonusregeling. Bij hoogwaardige dienstverlening hoort een goed salaris. Werktijden zijn flexibel in overleg en hybride werken is de norm.


Considerati heeft een licht en ruimtelijk kantoor. De werksfeer is open en betrokken. We staan voor elkaar klaar en zijn trots op onze hoogwaardige dienstverlening. Tegelijkertijd hebben we tijd voor een actief privéleven. Regelmatig hebben we borrels, we organiseren veel teamuitjes en jaarlijks meerdere reizen waaronder een skitrip.


Interesse?
Vragen over de functie of het proces? Neem dan contact op met Bianca Hoogkamer (Recruitment Lead) via hoogkamer@considerati.com. 

of

Apply with Indeed onbeschikbaar