Overslaan naar content

Stagiair(e) Public Affairs

Hybride
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Public Affairs

Functieomschrijving

Word je geboeid door de impact van technologie en innovatie op de samenleving? Heb je affiniteit met de huidige maatschappelijke discussies en (nieuwe) beleidsvragen? Help jij vernieuwers op de agenda te komen, gesprekspartner te worden en door barrières heen te breken? Wil jij meedraaien in een uniek Public Affairs team en onze consultants ondersteunen bij projecten voor hoog aangeschreven klanten? Sluit je dan bij ons aan voor een uitdagende stage van 5 of 6 maanden binnen ons toegewijde team.

Als stagiair(e) van het Public Affairs team volg je de laatste Haagse politieke ontwikkelingen op de voet – wij bieden je daarvoor de tools. Je zoekt uit welke belangrijke debatten voor onze klanten gaan plaatsvinden en houdt hen op de hoogte van eventuele wijzigingen in de parlementaire agenda. Ook houd je de besluitvorming in de Tweede Kamer bij en voorziet het team van de belangrijkste aanknopingspunten in beleidsbrieven en debatten. Je brengt achtergronden van stakeholders en issues in kaart ter voorbereiding op meetings met belangrijk stakeholders zoals Tweede Kamerleden. Bovendien werk je wekelijks aan monitoringrapportages die direct naar de klant gaan. Kortgezegd ben jij ons kloppende hart van informatie waarmee je bijdraagt aan onze adviezen richting klanten. Wij ondersteunen jou met structurele en intensieve begeleiding, maar je hebt ook een sterke eigen verantwoordelijkheid. Deze stage zal je in een paar maanden leren wat het PA-vak inhoudt en jezelf in hoog tempo voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Vereisten

De rol van een Public Affairs stagiair(e) bij onze organisatie is veelzijdig en dynamisch, maar vraagt ook wat van jou. Je laat je niet afschrikken door complexe projecten of een inhoudelijke verdieping. Je scheidt hoofd- en bijzaken voor collega’s, helpt ze focus te houden en informeert hen over de impact van ontwikkelingen. Je neemt hierbij verantwoordelijkheid voor hoge kwaliteit van je informatievoorziening en neemt initiatief om aanvullende taken op te pakken. Je schrikt bovendien niet van een drukke werkdag die er soms tussen zal zitten. Je wordt enthousiast van het Public Affairs en consultancy vak, en bent in staat om met jouw positieve energie collega`s om je heen te inspireren.


Daarnaast kijken we naar de volgende punten bij je sollicitatie:

  • Je volgt een relevante universitaire opleiding, zoals Bestuurskunde, Rechten, Communicatiewetenschappen of Politicologie. Het belangrijkste is dat je kennis hebt van en interesse in politiek, openbaar bestuur en besluitvormingsprocessen in Den Haag en Brussel.
  • Je hebt interesse in de ontwikkelingen in het digitale domein en de maatschappelijke en politieke impact van innovaties.
  • Je volgt maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet, en/of bent zelf actief betrokken bij een politieke partij en/of vereniging.
  • Je kunt je snel in nieuwe ontwikkelingen verdiepen en bent in staat verschillende taken tegelijk zorgvuldig uit te voeren.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als Engels.
  • Je bent proactief en initiatiefrijk en kunt zowel in een team als zelfstandig functioneren.
  • Je bent enthousiast en wilt graag leren.
  • Je bent fulltime beschikbaar voor 40u per week.

Indien je interesse hebt na het lezen van deze vacature ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. Je krijgt een stagevergoeding en eventuele reiskosten worden ook vergoed. De ideale startdatum is 26 augustus 2024. We kijken uit naar je sollicitatie! 

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar