Skip to content

Teamlead & senior consultant Responsible Tech

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamResponsible Tech

Functieomschrijving

Ben jij je bewust van de wereldwijde impact van technologie en digitalisering? Wil jij organisaties helpen digitaal verantwoord te innoveren en te ondernemen? Wil jij samen met een team van consultants vormgeven aan een sterke adviespraktijk? Reageer dan nu op onze vacature voor Teamlead & Senior Consultant Digitale Ethiek en Responsible Tech. Overheden en bedrijven zitten midden in hun digitale transformatie. Tegelijk nemen vragen in samenleving toe over impact van digitalisering. Over transparantie van algoritmes, over data-ethiek, over de neveneffecten van technologie. Vraagstukken die wij Responsible Tech noemen.


Concrete werkzaamheden

In de dynamiek van innoverende organisaties help jij de volle potentie van vernieuwing op een verantwoorde manier vorm te geven. Technologie en data leveren een essentiële bijdrage aan de commerciële of beleidsdoelen van organisaties. Je helpt organisaties met het realiseren van deze doelen door het oplossen van ethische vraagstukken.


In je rol van teamlead bouw je samen met het team de huidige Responsible Tech dienstverlening uit naar een volwaardige business unit binnen Considerati. Je geeft verder structuur aan business development en trekt nieuwe klanten aan. Hierbij weet je de kennis en netwerken van collega’s binnen en buiten het Responsible Tech-team slim in te zetten.  


Als adviseur werk je op het snijvlak van technologie, innovatie, organisatiecultuur, regelgeving en maatschappelijke verwachtingen. Of het nu gaat over ethische (tech/data) principes voor de organisatie, de ontwikkeling van voorspellende algoritmes of het vergroten van de bewustwording onder productontwikkelaars: je weet organisaties te begeleiden om met digitale ethiek op een verantwoorde manier aan de slag te gaan met technologie en data.


Je bent een verbindende schakel tussen de business, ontwikkelteams en juristen, en praat net zo eenvoudig met een directeur als met een software-engineer. Je creëert draagvlak voor digitale ethiek, helpt bij het opstellen van visies en ethische kaders en begeleidt de inbedding van digitale ethiek tot in architectuur/softwareontwikkeling. Dat doe je met een gevoel voor verwachtingen en sentimenten in de samenleving en met begrip van wat nieuwe wetgeving van organisaties vraagt. Met jouw hulp worden innovaties sneller een succes.

Vereisten

Jouw kwaliteiten

Je werkt verbindend, en bent intrinsiek gemotiveerd om nieuwe ethische vraagstukken van de inzet van technologie en data praktisch en met gevoel voor organisatiebelangen op te lossen. Je hebt een scherp oog voor commerciële kansen, bouwt relaties uit en vertaalt de klantvraag naar dienstverlening. Je blinkt uit in projectmanagement, samenwerken en jouw commerciële drive om altijd betere resultaten te realiseren.


Je weet stakeholders in beweging te brengen. Je staat voor hoge kwaliteit, maar bent flexibel om mee te bewegen met wat de oplossing vraagt. Daarbij weet jij je goed aan te passen aan de omgeving van de klant. Het domein is nieuw en je bent sterk in het herkennen van de onderliggende vraag van innovatieteams en business managers. Je breekt door problemen heen, en durft out-of-the-box te denken voor oplossingen. Dat maakt het samenwerken met jou prettig, zowel voor je collega’s als je klanten.


Daarnaast ben je in bezit van:

  • minimaal 8 jaar relevante werkervaring,
  • affiniteit met ethiek en/of hebt gewerkt op het snijvlak van maatschappij en technologie
  • ervaring met digitale, data of AI governance ethiek in private of publieke sector is een sterke pre
  • ervaring in het aansturen van teams en consultancy projecten.
  • een universitair diploma, of aantoonbare werkervaring op universitair niveau.

Over Considerati

Considerati is het adviesbureau voor de digitale wereld met kantoren in Amsterdam en Den Haag. Al ruim 15 jaar helpen wij grote en kleine organisaties maatschappelijk verantwoord te innoveren met digitale technologie en data. Met teams gericht op juridisch advies, public affairs en responsible tech.


Ons Responsible Tech team helpt overheden en bedrijven om digitaal verantwoord te ondernemen. Niet alles dat technisch kan, en juridisch mag, is ook maatschappelijk gewenst. Digitale (of data) ethiek is een organisatievraagstuk, een integraal onderdeel in de strategie en bedrijfsvoering.


Wij helpen organisaties bij het formuleren van hun dataprincipes of visie op data-ethiek te formuleren, brengen de verwachtingen van de samenleving naar binnen, faciliteren ethiekdialogen binnen bedrijven en overheden, en vertalen de uitkomsten naar praktische kaders voor organisatie en productontwikkeling. Wij helpen organisaties waar te beginnen als ze met digitale ethiek aan de slag willen, en helpen bij het in de praktijk brengen ervan.


Wat wij jou bieden?

Ongeacht je ervaringsniveau heb je in je werk een grote vrijheid om je tijd zelf in te delen, en de verantwoordelijkheid om je projecten met toewijding en gepaste lef uit te voeren. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap, en onze projecten draaien om maatschappelijk relevante vraagstukken.


Kennisdeling staat hoog in het vaandel binnen het hele bedrijf. Er is een opleidingsprogramma, pensioenregeling en een mooie bonusregeling. Bij hoogwaardige dienstverlening hoort een goed salaris. Werktijden zijn flexibel in overleg.


Considerati heeft een licht en ruimtelijk kantoor. De werksfeer is open en betrokken. We staan voor elkaar klaar en zijn trots op onze hoogwaardige dienstverlening. Tegelijkertijd hebben we tijd voor een actief privéleven. Op vrijdag beginnen we met een borrel aan ons weekend, en we organiseren veel teamuitjes en jaarlijks een reis.


Interesse?

Als je geïnteresseerd bent, kom dan eens praten voor een rol in Responsible Tech team van Considerati. Of reageer direct op de vacature door je CV met een begeleidende motivatie op te sturen voor maandag 28 november. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ralph Roels via roels@considerati.com of via 0614139696. Voor meer informatie klik hier.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar